[RF] radikalfarm

Gift Circle / Gåvocirkel

birchtreeFörsta träff: Sondagen den 24:e mars, 2019 i Åkersberga, kl. 14-17
Besök evenemanget på Facebook >>

Behöver du hjälp med ett projekt eller något annat? Har du resurser du vill dela med andra? Vill du lära känna andra i närområdet med intresse i omställning, hållbarhet och community?

Välkommen till en första träff av en “gåvocirkel”!

Under denna träff kommer vi att samla en grupp, berätta mer om konceptet, och göra en första cirkel. Tanken är att vi kommer att träffas framöver cirka en gång i månaden. Syftet är att lära känna varandra och hjälpa varandra genom att dela resurser och kunskap.

En gåvocirkel påminner lite om konceptet av ett klädesbyte men är mer öppet för vad det är som kan “bytas” (eller ges). Kort sagt, så träffas en grupp på 10-20 personer på något regelbundet sätt (ex: den tredje söndagen varje månad) och alla talar om en eller två saker som de behöver (ex: “en skjuts till flygplatsen nästa vecka” eller “en cykel” eller “krukor till trädgården”). Då talar alla om någonting som de har att ge (ex: “jag kan bygga en hemsida”, “jag har extra fröer och barnkläder”, osv.). Även om alla saker som man behöver eller har att ge inte finns inom denna grupp så kanske gruppen har idéer på vem du kan få hjälp av eller vem som kunde behöva din hjälp.

Konceptet beskrivs ytligare i denna artikel (https://www.yesmagazine.org/happiness/to-build-community-an-economy-of-gifts) av den amerikanska filosofen Charles Eisenstien, som skriver, bl.a. “The less we use money, the less time we need to spend earning it, and the more time we have to contribute to the gift economy, and then receive from it. It is a virtuous circle.”

handsTa gärna med egen kaffekorg och fika. Cirkeln hålls i Åkersberga, men du är varmt välkommen från andra plaster/kommuner i norrorterna. Barn är välkomna med – hör av er i förväg så att vi vet hur många barn som kommer och kan planera aktiviteter och/eller ordna barnvakt tillsammans.

Kontakta amelia@radikalfarm.com om du vill vara med eller med frågor. Eller dela evenemanget på Facebook >>

Välkomna!